Co jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka i uniknąć chorób cywilizacyjnych? Które produkty zawierają najwięcej żelaza, białka, przeciwutleniaczy i witamin z grupy B?
Wydawnictwo Vivante przedstawia nową książkę, w której David Wolfe, ekspert z zakresu zdrowego odżywiania, dzieli się wiedzą o popularnych superfoods – naturalnych, nieprzetworzonych produktach, które zawierają w sobie ogromne ilości składników odżywczych, a także wykazują działanie lecznicze.
Wolf stworzył błyskotliwy przegląd najcenniejszych źródeł witamin, protein, minerałów i innych elementów odżywczej układanki. „Superżywność” to prawie 400 stron wiedzy, ciekawostek, kolorowych zdjęć i przepisów na apetyczne dania, które dodadzą Ci energii.
W książce znajdziesz:
– Kompleksowy opis właściwości zdrowotnych i zastosowania takich produktów, jak: aloes, spirulina i algi morskie, nasiona konopii, kokos, acai, noni, chlorella.
– Zachęcające, niebanalne, w większości bezglutenowe przepisy na potrawy z superfoods (np. czekoladowe tortille).
– Cenne informacje o powszechnie dostępnych w Polsce produktach pszczelich i ich zbawiennym wpływie na stan zdrowia.
– Praktyczne wskazówki, jak włączyć superżywność do codziennego jadłospisu.
Oto kompletny przewodnik dla wszystkich, którzy chcą dowiedzieć się, jak w prosty sposób zwiększyć poziom sił witalnych, wzmocnić odporność, zwiększyć produkcję serotoniny, a nawet poprawić… potencjał seksualny.
„David Wolfe napisał błyskotliwą, pełną cennej wiedzy książkę, która jest niezbędną lekturą dla każdego, kto pragnie cieszyć się pełnią zdrowia! Superżywność to w istocie żywność przyszłości, dzięki której cały świat może żyć zdrowo”.
– dr Patricia Bragg
Nota o autorze
Dawid Wolf to znany ekspert od surowej diety oraz zdrowego odżywiania i pomysłodawca ultrazdrowej czekolady w wersji raw. W ciągu ostatnich 20 lat, podczas konferencji z udziałem autorytetów w dziedzinie zdrowego odżywiania i coachów, takich jak Deepak Chopra, John Grey czy Brain Tracy, wygłosił ponad 2500 wykładów na temat organicznego i surowego jedzenia. Wolfe, którego media okrzyknęły gwiazdą zdrowego odżywiania, publikuje artykuły w czołowych magazynach opiniotwórczych, nawołując do zmiany diety i trybu życia. Jego największą pasją jest produkcja organicznej, surowej czekolady z ziaren kakaowca.
Książkę kupisz na stronie wydawnictwa: TUTAJ >>
Wydawnictwo: Vivante, Białystok 2015
Cena: 59,90 zł
ISBN: 978-83-64645-54-9