Piątek, 17 marca 2017
Lidl wydaje szóstą książkę kucharską
20 marca, Lidl zainauguruje akcję promocyjną, w której do zdobycia będzie książka "Rodzinna Kuchnia Lidla" z przepisami kulinarnych ambasadorów marki: Karola Okrasy, Pawła Małeckiego oraz po raz pierwszy Darii Ładochy. To już szósta akcja z książką, ale pierwszy raz skierowana jest ona do najmłodszych...
Poniedziałek, 5 marca 2012
Blisko 2 mln książek s. Anastazji
Do sprzedaży trafiła właśnie najnowsza - siódma już - książka kucharska sygnowana nazwiskiem s. Anastazji Pustelnik FDC - zatytułowana 蕟 przysmaki siostry Anastazji"...
Wtorek, 7 lutego 2012
Książka kucharska od wydawnictwa G+J Książki
Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich – choć wyjątkowo smacznych – dań jednogarnkowych...
Poniedziałek, 2 stycznia 2012
W interpretacji Andrzeja Grabowskiego
W styczniu na antenie Radia Kraków książkę felietonisty Wojciecha Nowickiego będzie czytał i interpretował aktor Andrzej Grabowski. Za reżyserię odpowiada jego brat Mikołaj Grabowski.
Piątek, 23 grudnia 2011
Podsumowanie roku
"W 2011 roku nakładem Wydawnictwa Literackiego ukazały się 234 tytuły, w tym 129 nowości oraz pięć audiobooków. Nakład wszystkich wydanych książek wyniósł 1 373 190 egz." - poinformowała oficyna...
Piątek, 16 grudnia 2011
Zupy, kuchnia włoska, smaki świata...
Gotować może każdy! Sięgnij po bestsellerowe książki G+J wybitnych mistrzów kuchni z całego świata, nagradzane prestiżowymi nagrodami...
Piątek, 18 listopada 2011
Kulinarna nowość MAK Verlag
Sekret dobrej kuchni tkwi w przyprawach i w aromacie. Pikantny i cierpki, ostry, słodko-kwaśny, a może z akcentem regionalnym, śródziemnomorskim albo azjatyckim – efekt końcowy zawsze zależy od właściwie dobranych składników przyprawowych! Dzięki nim w najrozmaitszy sposób można  modyfikować  przepisy podstawowe i uszlachetniać smak zupełnie prostych potraw...
Czwartek, 17 listopada 2011
Smakowita nowość od MAK Verlag
"Lepiej bez sosu, niż ze złym sosem" - tak brzmi credo wykwintnej kuchni. Na co dzień podczas gotowania powinna królować zasada, że dobry sos idealnie uzupełnia przygotowywane danie, wydobywa z niego pełnię aromatu oraz nadaje doskonały smak...
Wtorek, 15 listopada 2011
Seria „Kuchnia smakosza” od MAK Verlag
Świadomy wybór. Pstrąg, karp i szczupak z wykorzystywanych od wieków rodzimych zasobów gwarantują najwyższą świeżość ze względu na krótki czas transportu i pomagają chronić nadmiernie eksploatowane morze...
Poniedziałek, 7 listopada 2011
Premiera - 16 listopada!
Anna Applebaum-Sikorska, pisarka, felietonistka „The Washington Post”, laureatka Nagrody Pulitzera zamieszkała wraz z mężem, Radosławem Sikorskim, w XIX-wiecznym dworku w Chobielinie. Tu uprawia swój warzywny ogród i gotuje nie tylko dla rodziny, ale także dla przyjaciół i znamienitych gości z zagranicy. Wraz z przyjaciółką, Danielle Crittenden, postanowiła napisać książkę o polskiej kuchni. Z finezją i fantazją uzupełniła tradycyjne potrawy o nowe składniki, czerpiąc to co najlepsze z kuchni świata. Kulinarny powrót do przeszłości połączony z …