środa, 20 września 2017
5. Targi Książki Kulinarnej
5. edycja Targów Książki Kulinarnej odbędzie się w weekend 7-8 października w restauracji Qa na warszawskim Jazdowie i połączona będzie z jubileuszem 25-lecia Qchni Artystycznej. Targi Książki Kulinarnej to wydarzenie, które jest organizowane przez Martę Gessler, znaną i cenioną polską restauratorkę, autorkę felietonów, książek, projektantkę ogrodów, właścicielkę warszawskiej restauracji Qchnia Artystyczna w warszawskim Zamku Ujazdowskim […]
środa, 31 maja 2017
Kolejne międzynarodowe wyróżnienie
Książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek „Polish Culinary Paths” wydana w języku angielskim, chińskim, japońskim i koreańskim (edycje azjatyckie zostały przygotowane na zlecenie Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP) zdobyła dwie główne nagrody w konkursie Gourmand World Cookbook Awards...
Piątek, 17 marca 2017
Lidl wydaje szóstą książkę kucharską
20 marca, Lidl zainauguruje akcję promocyjną, w której do zdobycia będzie książka "Rodzinna Kuchnia Lidla" z przepisami kulinarnych ambasadorów marki: Karola Okrasy, Pawła Małeckiego oraz po raz pierwszy Darii Ładochy. To już szósta akcja z książką, ale pierwszy raz skierowana jest ona do najmłodszych...
Poniedziałek, 5 marca 2012
Blisko 2 mln książek s. Anastazji
Do sprzedaży trafiła właśnie najnowsza - siódma już - książka kucharska sygnowana nazwiskiem s. Anastazji Pustelnik FDC - zatytułowana 蕟 przysmaki siostry Anastazji"...
Wtorek, 7 lutego 2012
Książka kucharska od wydawnictwa G+J Książki
Chcesz nakarmić w zwykły dzień czteroosobową rodzinę, wydać w weekend przyjęcie, przygotować posiłek dla siebie lub dwojga osób? W książce Minga Tsai i Arthura Boehma znajdziesz inspirację do zrobienia zdrowych, prostych i niedrogich – choć wyjątkowo smacznych – dań jednogarnkowych...
Poniedziałek, 2 stycznia 2012
W interpretacji Andrzeja Grabowskiego
W styczniu na antenie Radia Kraków książkę felietonisty Wojciecha Nowickiego będzie czytał i interpretował aktor Andrzej Grabowski. Za reżyserię odpowiada jego brat Mikołaj Grabowski.
Piątek, 23 grudnia 2011
Podsumowanie roku
"W 2011 roku nakładem Wydawnictwa Literackiego ukazały się 234 tytuły, w tym 129 nowości oraz pięć audiobooków. Nakład wszystkich wydanych książek wyniósł 1 373 190 egz." - poinformowała oficyna...
Piątek, 16 grudnia 2011
Zupy, kuchnia włoska, smaki świata...
Gotować może każdy! Sięgnij po bestsellerowe książki G+J wybitnych mistrzów kuchni z całego świata, nagradzane prestiżowymi nagrodami...
Piątek, 18 listopada 2011
Kulinarna nowość MAK Verlag
Sekret dobrej kuchni tkwi w przyprawach i w aromacie. Pikantny i cierpki, ostry, słodko-kwaśny, a może z akcentem regionalnym, śródziemnomorskim albo azjatyckim – efekt końcowy zawsze zależy od właściwie dobranych składników przyprawowych! Dzięki nim w najrozmaitszy sposób można  modyfikować  przepisy podstawowe i uszlachetniać smak zupełnie prostych potraw...
Czwartek, 17 listopada 2011
Smakowita nowość od MAK Verlag
"Lepiej bez sosu, niż ze złym sosem" - tak brzmi credo wykwintnej kuchni. Na co dzień podczas gotowania powinna królować zasada, że dobry sos idealnie uzupełnia przygotowywane danie, wydobywa z niego pełnię aromatu oraz nadaje doskonały smak...