Poniedziałek, 19 lutego 2018
WydawcaJedność
AutorLena Tritto, Rossella Venezia
TłumaczenieKrystyna Kozak
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2017
Liczba stron190
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 1/2018

Coraz częściej wykluczamy z diety gluten, mleko, jajka i cukier. Dotyczy to nie tylko alergików czy też osób o nietolerancji pokarmowej, również i tych, którzy pragną schudnąć, kierują się określoną etyką lub po prostu mają ochotę doświadczyć nowego sposobu żywienia. Zatem publikacja ta jest nie tylko dla tych, którzy z konieczności muszą wykluczyć pewne produkty, ale też dla tych, którzy poszukują pomysłów na nowe, oryginalne i zdrowe dania. Okazuje się, że kuchnia bez glutenu, mleka, jajek i cukru – produktów tak często obecnych w naszych codziennych nawykach żywieniowych – może być kuchnią bogatą w smaki i kolory, przede wszystkim zaś zdrową, sprzyjającą dobremu samopoczuciu. Książka zawiera 70 przepisów, podzielonych na śniadania, makarony i dania mączne, dania główne, chleb i pizzę, przerwę obiadową i na coś słodkiego. Czytelnik dowie się z niej, jak najlepiej zorganizować spiżarnię free, czyli czym zastąpić gluten, mleko, jajka i cukier. Pozycja jest pięknie i estetycznie wydana.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ