środa, 22 marca 2017
WydawcaMuza SA
AutorJamie Oliver
TłumaczenieBarbara Gutowska-Nowak
Recenzent(JH)
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2008
Liczba stron444


Podtytuł kolejnej książki słynnego Jamiego brzmi „Przewodnik, dzięki któremu zostaniesz lepszym kucharzem”. Już pobieżna lektura i kilka tęsknych spojrzeń na apetyczne fotografie pozwalają nabrać
przekonania, że nie są to obietnice bezpodstawne.
Jak pisze Jamie we wstępie, „Gotuj z Oliverem” powinna być jego pierwszą książką, gdyż czytelnika traktuje jak jednego ze swoich studentów, zapoznając z podstawowymi wiadomościami
na temat artykułów żywnościowych, dokonywania zakupów oraz przyrządzania potraw. Zaproponowane adeptom sztuki kulinarnej przepisy są dość proste, nie zawierają nie wiedzieć jak wyrafinowanych i niedostępnych składników, a gwarantują kulinarny sukces na miarę Jamiego. W Polsce to już piąta książka brytyjskiego
mistrza chochli i patelni. Fanom dobrej kuchni można polecić wcześniejsze pozycje: „Oliver w kuchni”, „Lubię gotować”, „Moje obiady”
oraz „Włoska wyprawa Jamiego”.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ