Czwartek, 20 grudnia 2018
WydawcaJedność
AutorLicia Cangnoni, Piero Rainone, Simone Rugiati
TłumaczenieEwa Tkaczyk-Borówka
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2018
Liczba stron256
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 12/2018

Książka stanowi wyjątkowe kompendium wiedzy cukierniczej, będąc swoistą szkołą przyrządzania wszelkiego rodzaju słodkości. A ich wykonanie jest proste i przyjemne. Pozycję podzielono na trzy obszerne rozdziały; „Słodkie wypieki i smażone słodkości”, gdzie czytelnik zapozna się z technikami wykonania najbardziej klasycznych bazowych ciast i ciasteczek deserowych. W rozdziale drugim – „Smakołyki z pucharka” – mowa o przygotowywaniu musów, kremów i sorbetów. W trzecim zaś pt. „Przetwory owocowe i słodkości z owocami” znajdziemy sposoby wykonania rozmaitych przetworów z owoców sezonowych i ziół, z uwzględnieniem sprawdzonej babcinej kuchni. Przed czytelnikiem zatem bogactwo informacji, profesjonalnie wykonane fotografie, zachęcające do przygotowania domowych słodkości. Uzupełnieniem książki jest wybór smakowitych przepisów na ciasta i tarty, muffinki i ciasteczka, desery na zimno i na bazie owoców, zniewalające wyglądem i smakiem.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ