środa, 24 października 2018
WydawcaJedność
AutorMarion Grillparzer
TłumaczenieMagdalena Jałowiec
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2018
Liczba stron126
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 10/2018

Złoto dla zdrowia, lekarstwo z garnka, moc natury, filozofia i życiowa fantazja – tak o zupach tradycyjnych dawniej i modnych obecnie mówi autorka poradnika. Zatem znajdziemy tu wyjątkowo dużo informacji na temat gotowania zup, składników, właściwości zdrowotnych. Dzięki poznaniu i zastosowaniu przepisów zamieszczonych w tej książce można stać się szczupłym, mieć zdrowe kości i stawy, być aktywnym, odtruć i wzmocnić organizm. Co jeszcze? Poddać się kuracji zupowej, trwającej od jednego do czterech tygodni. Kuracja została dokładnie opisana, a wspiera ją picie wody m.in. z imbirem, grejpfrutem, cytryną czy truskawkami. Ponadto na kartach tego poradnika jest również wiele ciekawych uwag o ziołach, sposobach pobudzania krążenia, znaczeniu snu, ruchu na powietrzu, a wszystko to składa się na program oczyszczania organizmu, by zyskać nową energię.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ