Piątek, 24 września 2021
Nowe wydanie

Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.

Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.

Wśród zaprezentowanych zagadnień:

– postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności

– zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)

– problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)

– czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności

– narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia

– najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.

 

Tytuł: Kultura bezpieczeństwa żywności. Istota i narzędzia pomiaru (wyd. 3 uaktualnione i zmienione)

Autor: Małgorzata Z. Wiśniewska.

Rok wydania: 2021
Oprawa: Miękka
Format: 165×235
Stron: 216
ISBN: 978-83-8102-528-7

Cena: 60:00zł

Wydawnictwo CeDeWu

https://cedewu.pl/Kultura-bezpieczenstwa-zywnosci-Istota-i-narzedzia-pomiaru-wyd-3-uaktualnione-i-zmienione-p3040

 

Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CeDeWupl/

Podaj dalej
Autor: CeDeWu