Poniedziałek, 4 grudnia 2006
Nowość Wydawnictwa Nowy Świat
„Krwawa historia smaku” to książka kulinarna zawierająca szereg różnorodnych przepisów na wyśmienite potrawy, którymi zachwycić się może nawet najwybredniejszy smakosz. Jednak to nie wszystko. Autor jak zwykle nas zaskakuje. Tym razem przepis na tort kawowy z orzechami czy kawową babkę poprzedza obszerny rozdział poświęcony historii czerwonych kulek z etiopskich krzewów. Bo, jak pisze Piotr Adamczewski: „…nic nie może zastąpić czarnego jak smoła, gorącego jak piekło i słodkiego jak miłość płynu zwanego dziś espresso”. Pozycja godna polecenia wszystkim, którzy chcą wiedzieć więcej o dziejach chili, soli czy kakao, a przy okazji przyrządzić z ich dodatkiem wspaniałe dania. Dodatkowym …
Wyświetlono 25% materiału - 97 słów. Całość materiału zawiera 388 słów
Pełny materiał objęty płatnym dostępem
Wybierz odpowiadającą Tobie formę dostępu:
1A. Dostęp czasowy 15 minut
Szybkie płatności przez internet
Aby otrzymać dostęp kliknij w przycisk poniżej i wykup produkt dostępu czasowego dla Twojego konta (możesz się zalogować lub zarejestrować).
1B. Dostęp czasowy 15 minut
Płatność za pośrednictwem usługi SMS
Aby otrzymać kod dostępu,
należy wysłać SMS o treści koddm1 pod numer: 79880.
Otrzymany kod zwotny wpisz w pole poniżej.
2. Dostęp terminowy
Szybkie płatności przez internet
3. Abonenci Biblioteki analiz Sp. z o.o.
Jeśli jesteś już prenumeratorem dwutygodnika Biblioteka Analiz lub masz wykupiony dostęp terminowy.