środa, 29 maja 2024
83 przepisy na kuszące roślinne dania

Już 5 czerwca premiera „Totalnie tofu”  – pierwszej w Polsce książki kulinarnej całkowicie poświęconej temu niesamowitemu składnikowi.

Aromatyczna tikka masala, otulająca umamicznym pomidorem lazania czy pierogi ruskie jak u mamy?  To wszystko można przyrządzić przy pomocy niezawodnego składnika, sekretu wartościowej diety roślinnej  – TOFU!

Autorem książki jest Konrad Budzyk z konta @przepisydlazielonych, dietetyk, weganin i autor bestsellera  Hummusy i pasty.

W książce znajdą Państwo przepisy:

– kuchni   włoskiej   – lasagne, tiramisu, bolognese;

– kuchni   polskiej   – kluski leniwe, pierogi ruskie, ryba po grecku;

– kuchni   azjatyckiej   – spring rollsy, poke bowle, onigirazu;

– na klasyki   streetfoodowe   – kekab, nuggetsy i tacos;

– na przepyszne   desery   – tofurnik, drożdżówki i minipączki

… oraz na śniadania, zupy i smarowidła do kanapek.

 

 

Podaj dalej
Autor: Wydawnictwo Znak