Wtorek, 16 sierpnia 2011
WydawcaKlub dla Ciebie
AutorGino D’Acampo
TłumaczenieMarcin Kadłubowski
RecenzentET
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2011
Liczba stron174


Ten facet doskonale wie, co jest jedną z największych
przyjemności w życiu. Włoskie jedzenie
oczywiście! Urodzony na południu Włoch
autor odziedziczył zamiłowanie do gotowania
po swoim dziadku. Obecnie mieszka w Wielkiej
Brytanii, regularnie występuje w brytyjskiej
telewizji, m.in. w programie „This Morning”.
Program zdobył w tym roku National Television
Awards, a przystojny kucharz obiecał kilka
miesięcy wcześniej, że jeśli będzie statuetka, to
on będzie gotował… nago. I rzeczywiście słowa dotrzymał, a zainteresowanych
odsyłam na YouTube…
Działa jak magnes, uwodzi i zachwyca swoją urodą… książka mistrza

nowoczesnej kuchni włoskiej. Dużą uwagę położono na fantastyczny
wygląd potraw, warto podkreślić dbałość o stronę edytorską.
Książka jest bardzo praktyczna, autor podaje przepisy na nieskomplikowane,
nie dość że szybkie w przygotowaniu, to jeszcze wyszukane
i imponujące dania. Zamiast zwykłej bruschetty z pomidorami i bazylią
Gino’Acampo serwuje bruschettę z pieczoną papryką, pastą fasolową,
ciemnymi oliwkami i rukolą, jest też receptura na wspaniały
omlet z suszonymi pomidorami i fetą, albo pyszne burgery z ostrym
sosem z pomidorów i papryki, lub też na świetne gnocchi z oliwą truflową.
Wielbiciele dobrego jedzenia będą tą książką zachwyceni. Gino
– Grazie!

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ