środa, 1 lutego 2023
WydawcaJedność
AutorLe Cordon Bleu
TłumaczenieMagdalena Banach
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2022
Liczba stron416
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 1/2023

Le Cordon Bleu (sieć szkół założona w Paryżu w 1895 roku, posiadająca 35 oddziałów w ponad 20 krajach) to jeden z najważniejszych na świecie ośrodków gotowania i kształcenia zainteresowanych m.in. sztuką kulinarną od poziomu podstawowego aż po programy uniwersyteckie. Prezentowany album, pięknie wydany, zawiera 340 zdjęć wspaniałej jakości przeróżnych czekoladowych cudeniek. Mieści się w nim 180 przepisów na słodkie pyszności, w których króluje czekolada. Przygotowali je oczywiście mistrzowie cukiernictwa z Le Cordon Bleu. Zatem zainteresowany czytelnik znajdzie tu przepisy na aksamitne czekoladowe kremy, tarty, bezy, ciasta, kluseczki itp. Także zalecenia, w jaki sposób te słodkości udekorować czekoladowymi listkami, kwiatami, loczkami, wstążeczkami itd… Książka wyjątkowa, wydana na pięknym papierze.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ