Czwartek, 30 marca 2017
WydawcaJedność
AutorLisa Casali
TłumaczenieEdyta Tkaczyk-Borówka
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2017
Liczba stron194


Temat na czasie. Każdy szuka przecież zdrowej żywności w coraz szybciej pojawiających się sklepach ekologicznych. Autorka jest za opcją domową. Żywność, jej zdaniem, można wytwarzać w domowych pieleszach. Nie wymaga to wielkiego kunsztu, lecz zapału i chęci. Nawet mąkę, produkty zagęszczające i żelujące, sery, pierogi, kluski, kefiry, sosy, lody, cukierki i czekoladki możemy robić sami. Zdrowo, bez konserwantów! Gdy nie mieszkamy w domu z ogrodem, postarajmy się o odpowiednie pojemniki i siejmy miętę, rzeżuchę, szczypiorek, pietruszkę, kiełki rzodkiewki, itp. Słowem świadomie kupujmy, działajmy i konsumujmy dla naszego zdrowia, dobrego samopoczucia i oszczędności. W publikacji tej wiele nie tylko o produktach, przepisach, ale i sprzęcie, który możemy zastosować, aby
szybko i skutecznie poszaleć w kuchni. Koniecznie polecam!

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ