Piątek, 2 grudnia 2011
WydawcaPublicat
AutorChuck Williams, Kristine Kidd
RecenzentET
Miejsce publikacjiPoznań
Rok publikacji2011
Liczba stron640


Świetna publikacja dla miłośników jedzenia.
I nie ma znaczenia zaawansowanie w sztuce
kulinarnej, bo z pewnością każdy znajdzie
coś dla siebie pośród 1000 przepisów
umieszczonych w książce. Księga obejmuje
wszystko: od przystawek, śniadań, kanapek
i zup po sałatki, potrawy z ryb, mięs, ciasteczka,
ciasta i inne desery. Są wśród nich
potrawy światowej sławy, kulinarne nowalijki
i dania już trochę zapomniane. „Wielką
księgę kucharską” otwiera rozdział poświęcony podstawom gotowania,
a w nim: jak wyposażyć kuchnię, jak posługiwać się nożem,
jak klarować masło, wreszcie jak komponować smak. Tom obfituje
w różne kuchenne sekrety i porady, które ułatwią życie każdemu,
kto pasjonuje się gotowaniem. Całość jest uporządkowana i sprawia,
że nawet ci, którzy na co dzień nie zajmują się gotowaniem,
nie zagubią się.
Jednym z autorów książki jest Chuck Williams, założyciel firmy

Williams-Sonoma w Kalifornii. W 1956 roku otworzył pierwszy sklep,
w którym oferował kuchenne naczynia importowane z Francji. Od tego
czasu marka została rozszerzona do setek produktów z całego świata
i posiada ponad 260 sklepów w całym kraju. Jak wyznaje Williams,
nauczył się gotować od babci. W przedmowie do książki zachęca, aby
na nowo odkryć w sobie potrzebę przygotowywania potraw dla rodziny
i przyjaciół.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ