Piątek, 2 grudnia 2011
WydawcaG+J
AutorGino D’Acampo
TłumaczenieBarbara Grabska-Siwek
RecenzentKF
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2011
Liczba stron208


Jedyne dania, z jakimi jako tako radzę sobie
w kuchni, to dania kuchni włoskiej, ze szczególnym
naciskiem na makarony (najprostsze,
a mięsa nie jem). Z tym zatem większą radością
rozpakowywałem przesyłkę z oficyny
G+J, widząc opasły poradnik kulinarny z przystojnym
uśmiechniętym młodym mężczyzną,
trzymającym w rękach wielgachną torbę wypełnioną
kluchami. Tytuł wyjaśnił wszystko:
„Włoskie dania makaronowe”!
W środku znalazłem nie tylko przepisy, ale także obszerny rozdział

poświęcony kluchom jako takim – ich zaletom, wartościom odżywczym,
sposobom przyrządzania (oczywiście własnoręcznie, choć autor nie
odżegnuje się od gotowania z makaronu suszonego).
No i przepisy – nie tylko na pastę, ale i na zupy, pierożki (również

słodkie) i wiele innych pyszności, na które apetyt skutecznie podsycają
znakomite zdjęcia – nie tylko efektów finalnych i poszczególnych kroków
przyrządzania, ale także klimatycznych włoskich uliczek, gwarnych
targów czy ludzi. Bardzo gorąco polecam!

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ