środa, 16 stycznia 2019
Niespodzianką wielka księga flaków i dania z perliczki
Stefan Jakucewicz, wielki autorytet polskiej poligrafii i papiernictwa, ekspert i naukowiec, profesor Politechniki Warszawskiej, jest też wspaniałym wielbicielem i propagatorem dobrego jedzenia i trunków, smakoszem wina reńskiego, calvadosu i dobrej whisky, a także sprawdzonym praktykiem w tej dziedzinie. Właśnie opublikował nową niezwykle apetyczną książkę zatytułowaną „Moje ulubione dania polskich kuchni regionalnych z niespodzianką i nalewkami poligrafów” (ISBN 978-83-951884-04). Autor skromnie przedstawia się na stronie tytułowej, że tylko „zebrał, wypróbował, przećwiczył i poprawił”. We wstępie czytamy: „od kilku lat chodziło mi po głowie napisanie kuchni regionalnej. Przymierzałem się na różne sposoby, w tym z uwzględnieniem obszarów geograficznych oraz podziałów regionalnych i etnicznych. Zrobił mi się duży zbiór różnorakich przepisów i ciągle nie miałem klucza, aby w logiczny sposób przedstawić dania polskich kuchni regionalnych. Dopiero pomysł przedstawienia moich ulubionych dań polskich kuchni regionalnych zamknął się w logiczną, przynajmniej dla mnie, całość.” Autor dalej z apetytem …
Wyświetlono 25% materiału - 143 słów. Całość materiału zawiera 572 słów
Pełny materiał objęty płatnym dostępem
Wybierz odpowiadającą Tobie formę dostępu:
1A. Dostęp czasowy 15 minut
Szybkie płatności przez internet
Aby otrzymać dostęp kliknij w przycisk poniżej i wykup produkt dostępu czasowego dla Twojego konta (możesz się zalogować lub zarejestrować).
1B. Dostęp czasowy 15 minut
Płatność za pośrednictwem usługi SMS
Aby otrzymać kod dostępu,
należy wysłać SMS o treści koddm1 pod numer: 79880.
Otrzymany kod zwotny wpisz w pole poniżej.
2. Dostęp terminowy
Szybkie płatności przez internet
3. Abonenci Biblioteki analiz Sp. z o.o.
Jeśli jesteś już prenumeratorem dwutygodnika Biblioteka Analiz lub masz wykupiony dostęp terminowy.