Piątek, 3 sierpnia 2018
WydawcaEdipresse
RecenzentTomasz Zb. Zapert
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2018
Liczba stron240
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 7/2018

Bazylia tajska, rukiew wodna, pachnotka, kolendra dopiero szturmują kuchnie między Odrą a Bugiem. Majeranek, pietruszka, szczaw, mięta, lubczyk, szałwia, tymianek i rozmaryn są obecne w niej od stuleci. Bazylia, melisa i oregano zdążyły się w już w niej zadomowić. Wszystkie ww. zioła stanowią istotne dodatki przepisów – autorstwa szefów kuchni, względnie kulinarnych blogerów – zawartych w tym albumie. Kiszki marsza grają, gdy czytamy o chrupiącej picie z bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem, bakłażanie pieczonym z majerankiem, kaszą quinoa i granatem, podanym z sosem orzechowym i świeżą pietruszką, orkiszowym podpłomyku z za’atarem, serem długodojrzewającym, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i oregano, azjatyckimi pierożkami z łososiem, chili, czosnkiem, imbirem, pachnotką i kolendrą tudzież marchewkami pieczonymi z syropem klonowym, sosem sojowym, orzechami, serem i sosem sezamowym.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ