Piątek, 3 sierpnia 2018
WydawcaEdipresse
RecenzentTomasz Zb. Zapert
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2018
Liczba stron240

Bazylia tajska, rukiew wodna, pachnotka, kolendra dopiero szturmują kuchnie między Odrą a Bugiem. Majeranek, pietruszka, szczaw, mięta, lubczyk, szałwia, tymianek i rozmaryn są obecne w niej od stuleci. Bazylia, melisa i oregano zdążyły się w już w niej zadomowić. Wszystkie ww. zioła stanowią istotne dodatki przepisów – autorstwa szefów kuchni, względnie kulinarnych blogerów – zawartych w tym albumie. Kiszki marsza grają, gdy czytamy o chrupiącej picie z bazylią tajską, majonezem, wasabi i pomidorem, bakłażanie pieczonym z majerankiem, kaszą quinoa i granatem, podanym z sosem orzechowym i świeżą pietruszką, orkiszowym podpłomyku z za’atarem, serem długodojrzewającym, pomidorkami koktajlowymi, bazylią i oregano, azjatyckimi pierożkami z łososiem, chili, czosnkiem, imbirem, pachnotką i kolendrą tudzież marchewkami pieczonymi z syropem klonowym, sosem sojowym, orzechami, serem i sosem sezamowym.

Ta książka nie była jeszcze oceniana.
Proszę czekać...
OCEŃ KSIĄŻKĘ

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?