Wtorek, 13 listopada 2012
WydawcaWydawnictwo Jedność
TłumaczenieZofia Pająk
RecenzentBożena Rytel
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2012
Liczba stron92


Pięknie wydana pozycja w nowej serii
Jedności „Słodycze w roli głównej” zawiera
ponad trzydzieści przepisów na
czekoladowe pyszności dla dorosłych i,
a jakże, dla dzieci. Wśród nich czekoladowe
budynie, ciasteczka syberyjskie
i ciepłe, czekoladki z kremem zabajone,
czekoladowe kiełbaski, kremówki,
czekoladowy tort z ricottą, mus z białej
i gorzkiej czekolady, pralinki, a nawet
zupa czekoladowa z lodami imbirowymi. Wszystkie przepisy są bardzo
starannie opracowane i bogato zilustrowane. Poprzedzają je rozdziały
informujące o historii czekolady, jakości kakao, miazdze kakaowej, maśle
i proszku kakaowym, czekoladzie, która nadaje się do topienia, itp.
Warto taką pozycję mieć lub podarować ją bliskiemu łasuchowi.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ