środa, 22 marca 2017
WydawcaKurpisz
AutorAleksandra Becela
Recenzent(Ł)
Miejsce publikacjiPoznań
Rok publikacji2002
Liczba stron150


Autorka książki jest ekspertem
w dziedzinie mieszania alkoholi,
ma tytuł „Barmana-Mistrza”, stworzyła koktajl „Dzika orchidea” uznany drinkiem 2000 roku, na co dzień pracuje w barze kasyna hotelu
Marriott w Warszawie. W książce
przedstawionych zostało kilkadziesiąt
różnych koktajli – tańszych
i droższych w przygotowaniu,
słodkich i wytrawnych. Znalazło się też miejsce na koktajle bezalkoholowe.
Do zbioru przepisów wprowadza
autorka rozdział poświęcony składnikom drinków, a więc rozmaitym
gatunkom alkoholi, odmianom owoców, napojów chłodzących i soków,
a także różnym kieliszkom i szklankom. Ilustracją do każdego
przepisu jest zdjęcie gotowego koktajlu nalanego do odpowiednio dobranego szkła i udekorowanego owocem.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ