Wtorek, 12 lutego 2013
WydawcaWydawnictwo Jedność
TłumaczenieZofia Pająk
RecenzentBR
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2012
Liczba stron96


Z serii Jedności „Słodycze” w roli głównej
ukazała się interesująco wydana pozycja,
poświęcona ptysiom, herbatnikom
i innym ciasteczkom. Zanim czytelnik
przyjrzy się przepisom, dowie się najpierw,
z jakich składników przygotowuje
się pyszne słodkości, a następnie zapozna
się z podstawowymi rodzajami
ciast. Ileż tu pomysłów na dekorowanie
babeczek, rureczek, tartaletek! A w wykazie
przepisów są nie tylko słodkie całuski czy ciasteczka w miodzie,
ale i ciastka z czekoladą i pieprzem oraz crostatine (ciastka ze śliwkami
i kozim serem). Znajdziemy tu także przepisy na bezy, czekoladowe
muffinki, natalini, czyli ciasteczka bożonarodzeniowe, racuchy, rumowe
pączki itd. Książka jest bogato ilustrowana.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ