Wtorek, 16 sierpnia 2011
WydawcaPrószyński Media
AutorDorota Prochniewicz
RecenzentJH
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2010
Liczba stron64


Gulasze nie muszą być banalne – i nie muszą kojarzyć
się z tradycyjnym stołówkowym daniem
serwowanym na stołach polskich domów i barów.
Jak dowodzi Dorota Próchniewicz, gulasz
czy potrawka może stać się daniem wyrafinowanym,
oryginalnym, ale też praktycznym rozwiązaniem
na tzw. jednogarnkowy obiad. W niewielkiej
książeczce, wydanej w dobrze znanej
serii „Biblioteczka Poradnika Domowego”, znalazło
się 66 przepisów zarówno na bardziej tradycyjne
gulaszowe przysmaki (tradycyjny wołowy, węgierski bogracz,
z grzybami w śmietanie, wykwintny z winem), jak i mniej spotykane
na naszych stołach (ostry meksykański, ze świeżą kapustą) czy wreszcie
prawdziwie oryginalne i niespotykane (z warzywami w piwie, leśny
z jałowcówką, delikatny z miodem, śródziemnomorski z oliwkami,
musztardowy z selerem).

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ