środa, 21 grudnia 2011
WydawcaJedność
TłumaczenieEdyta Tkaczyk-Borówka
RecenzentET
Miejsce publikacjiKielce
Rok publikacji2011
Liczba stron512


I bardzo dobrze, że powracają najlepsze tradycje
kulinarne. Półprodukty i mrożone gotowe
dania idą w odstawkę. Niech sobie leżą w marketach
aż je dopadnie nieubłagany upływ czasu.
Dla tych wszystkich, którzy lubią cieszyć się
smakiem, a nie mogą liczyć na lekcje u mam,
babć czy szefów kuchni, strzałem w dziesiątkę
jest ta sporych rozmiarów księga stanowiąca
doskonały kurs gotowania i przewodnik po
trudniejszych technikach przygotowywania
dań. Wszystkie receptury są opatrzone bogatym materiałem ilustracyjnym,
który objaśnia, jakie czynności należy wykonywać krok po kroku.
Dużo ułatwia także umieszczony na końcowych stronach słowniczek.
Tak zaopatrzeni możemy śmiało stawiać czoła takim cudom jak: makaron
jajeczny, ciasto francuskie, strudel, grissini, drożdżowy rogal, rosół
czy homar. Bez problemu rozłożymy na czynniki pierwsze karczocha,
mątwę i królika. Pozycja wybiega dużo dalej niż zawarta w tytule kuchnia
włoska, są tu bowiem wskazówki dotyczące przygotowania takich dań
jak sushi, cordon bleu czy krem kataloński.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ