Piątek, 28 października 2011
WydawcaArkady
TłumaczenieBarbara Grabska-Siwek
RecenzentET
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2011
Liczba stron96


Bardzo elegancki, starannie wydany album,
który zasługuje na to, aby znaleźć się w posiadaniu
miłośniczki lub miłośnika gotowania.
Połowę publikacji wypełniają zabawne
fotografie, w których do kompozycji wykorzystano
najpopularniejsze i najsmaczniejsze
skarby z warzywniaka, czyli warzywa,
owoce i inne kulinaria – zupełnie jak na
obrazach Giuseppe Arcimboldiego. Drugie
tyle zajmują strony na notatki – miejsca na
zapisanie ulubionych przepisów lub wklejenie wycinków z ciekawymi
recepturami. Całości dopełniają porady. Ponieważ publikacja wydana
jest na włoskiej licencji, nie mogło w niej zabraknąć informacji na temat
rodzajów makaronów i pasujących do nich sosów, rad na temat
dobierania wina do potraw i sporządzania deserów. Książka przede
wszystkim jednak stanowi zachętę do tworzenia osobistej książki kucharskiej,
nowoczesnej wersji notatnika z przepisami. Świetny pomysł
na niebanalny prezent.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ