Wtorek, 5 maja 2020
WydawcaHarde
AutorAnna Szubińska
Recenzent(et)
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2019
Liczba stron224
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 4/2020

Jedzenie to nie tylko zaspokajanie głodu, to także zdrowie, dobre relacje prywatne i zawodowe, przyjemność zmysłowa. W tej książce znalazły się przepisy na potrawy, które mają wzmagać apetyt na miłość. Dziennikarka prezentuje receptury oparte na składnikach i przyprawach, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków. Wśród przepisów znalazły się apetyczne przystawki, aromatyczne zupy, owoce morza i rozgrzewające dania mięsne, lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery, zmysłowe i zdrowe napoje. Całość wieńczy rozdział „Śniadanie szczęśliwców”. Zawarte w książce przepisy autorka inkrustuje opowieściami o gastronomicznych afrodyzjakach i randkowymi ciekawostkami ze świata. I zachęca do wspólnego gotowania, radosnego eksperymentowania, do traktowania jej propozycji dań jako inspiracji.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ