Wtorek, 5 maja 2020
WydawcaHarde
AutorAnna Szubińska
Recenzent(et)
Miejsce publikacjiWarszawa
Rok publikacji2019
Liczba stron224
Tekst pochodzi z numeru MLKMagazyn Literacki KSIĄŻKI 4/2020

Jedzenie to nie tylko zaspokajanie głodu, to także zdrowie, dobre relacje prywatne i zawodowe, przyjemność zmysłowa. W tej książce znalazły się przepisy na potrawy, które mają wzmagać apetyt na miłość. Dziennikarka prezentuje receptury oparte na składnikach i przyprawach, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków. Wśród przepisów znalazły się apetyczne przystawki, aromatyczne zupy, owoce morza i rozgrzewające dania mięsne, lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery, zmysłowe i zdrowe napoje. Całość wieńczy rozdział „Śniadanie szczęśliwców”. Zawarte w książce przepisy autorka inkrustuje opowieściami o gastronomicznych afrodyzjakach i randkowymi ciekawostkami ze świata. I zachęca do wspólnego gotowania, radosnego eksperymentowania, do traktowania jej propozycji dań jako inspiracji.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
OCEŃ KSIĄŻKĘ
escort bayan trabzon escort bayan yalova escort bayan edirne escort bayan manisa bursa görükle escort