środa, 13 lipca 2011
WydawcaRebis
AutorEric Westman, Stephen Phinney, Jeff Volek
TłumaczenieJoanna Majdecka
RecenzentHAB
Miejsce publikacjiPoznań
Rok publikacji2011
Liczba stron402


„Chudnij i czuj się świetnie” – namawiają autorzy
diety Atkinsa w nowej – nowocześniejszej
– odsłonie. „Kluczem do osiągnięcia sukcesu
na diecie Atkinsa jest czerpanie przyjemności
z tego co się je” – brzmi zachęcająco, prawda?.
Menu na tej diecie nie będzie monotonne ani
nudne. Stek, szynka czy kiełbasa – na zdrowie!
Dieta Atkinsa polega na jedzeniu smacznych
i zdrowych posiłków, składających się z różnorodnych
źródeł białka, warzyw, orzechów,
owoców i produktów pełnoziarnistych. W książce znajdziemy historie
osób, które dzięki tej diecie odniosły sukces. Nowe oblicze diety
Atkinsa opiera się na wynikach ponad pięćdziesięciu badań naukowych
wspierających niskowęglowodanową metodę odżywiania się.
Ćwiczyć czy nie ćwiczyć – oto jest pytanie. Zjeść drożdżówkę czy
nie? Trzeba pić dużo wody i liczyć, co się je i ile można zjeść. Czytelnicy
dowiedzą się, co ich czeka, jak utrzymać nową, doskonalszą
wagę; poznają moc ukrytą w białku, odkryją, że tłuszcze to sprzymierzeńcy,
nauczą się liczyć węglowodany. Znajddą tu spis dozwolonych
produktów, jadłospisy, podstawy nauki o żywieniu i naukowe
podłoże metody Atkinsa.
Podobno można zgubić siedem kilogramów w dwa tygodnie! Nic

dziwnego, że dieta jest popularna wśród hollywoodzkich gwiazd. Stosowały
ją Beyonce i Halle Berry.

Podaj dalej
OCEŃ KSIĄŻKĘ